Introductie ‘Dienstverlening en Producten’
Geplaatst op: 4 september 2017

Afgelopen dinsdag was het zover. Na een lange en mooie vakantie waarin de leerlingen en de docenten genoten hebben, was het bouwbedrijf druk bezig om het lokaal om te bouwen naar twee mooie ruimten waarin voldoende werkplekken gecreëerd konden worden. Vorige week zijn de docenten begonnen om de laatste puntjes op de i te zetten en afgelopen dinsdag was het eindelijk zover! De opleiding ‘Dienstverlening en Producten’ ging van start.

Om elkaar goed te leren kennen zijn we gestart met een introductie op school. Samen met de mentoren en de docenten Dienstverlening en Producten zijn de leerlingen in het lokaal druk geweest met drie materialen. Eén pak A4 printerpapier, één rol plakband en 1 zak ongekookte spaghetti. Wat kunnen ze hier mee?

Heel simpel! Een toren bouwen! Samen met een groepje van 5 tot 7 leerlingen in een uur tijd een toren bouwen die zelfstandig kon staan en zo hoog mogelijk was. Bij deze opdracht stonden samenwerken en elkaar leren kennen centraal. De meeste leerlingen waren erg serieus en uiteindelijk gingen de winnaars met een reep chocola naar huis.

Woensdag 23 september moesten de leerlingen sportief gekleed met een fiets op school komen. Het Klimbos was nu de locatie. Wederom waren samenwerken, het krijgen van vertrouwen in elkaar en het vormen van een hechte groep de doelstellingen.

Bij het Klimbos hebben de leerlingen een parcours gelopen en geklommen waarbij regelmatig hulp van een andere leerling noodzakelijk was. Tussendoor een boterham en wat drinken om vervolgens met elkaar de strijd aan te gaan om het parcours van 9 onderdelen zo snel mogelijk af te werken.

Moe en voldaan zijn we teruggefietst naar school waarna de leerlingen nog één keer konden genieten van een vrije middag alvorens de lessen echt zouden beginnen!

Wij hebben genoten van de inzet van de groep en we kijken uit naar een mooi schooljaar met de leerlingen van leerjaar 3 Dienstverlening en Producten.


Sandra Vloet
Marian Klein Buursink
Pascal Goossens
Docenten Dienstverlening en Producten

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!