Introductie
Geplaatst op: 25 augustus 2017

Het schooljaar is weer begonnen. We hopen dat iedereen terugkijkt op een genoeglijke vakantie die voldoende energie opgeleverd heeft om de komende maanden weer volop met studie-activiteiten bezig te kunnen zijn. Voor alle leerlingen heeft de eerste kennismaking met de mentor, de mede-leerlingen en de school inmiddels plaatsgevonden tijdens de introductie-activiteiten. We geven een korte impressie.

Klimbos havo-4,5 en vwo-5,6

Brugklaskamp

Klik hier voor een fotoverslag van het brugklaskamp

Vwo-2
Afgelopen dinsdag hebben V2a en V2b hun introductieprogramma in de gymzaal gedaan. Beide klassen hebben ‘Paintball Hockey’ in teams van 5 tot 6 leerlingen gespeeld. Het spel is in principe hetzelfde als het gewone ‘Paintball’ maar in plaats van met verf en een verfgun, speel je met een hockeystick en een lichtgewicht balletje. Het was erg leuk en er kwamen veel positieve reacties van leerlingen na afloop. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

Wouter Schouten
Helen Patrick
Mentoren

3e en 4e jaars Horeca, Bakkerij, Recreatie en Consumptief
Dit jaar heeft de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie (voorheen consumptief) een pizzabakworkshop gevolgd bij de familie Kosmeier. De leerlingen moesten zich verzamelen bij school waarna ze gezamenlijk met de fiets richting Huppel zijn gefietst. Na uitleg door Wim Kosmeier mochten de leerlingen hun eigen Pizza maken en afbakken in de pizzaoven. De leerlingen die moesten wachten tot zij konden beginnen vermaakten zich prima op de trampoline en andere speeltoestellen in de tuin van de familie Kosmeier. De leerlingen hebben heerlijk gesmuld van hun eigen gemaakte pizza. Op deze manier hebben zij kennis met elkaar kunnen maken en de vakantie verhalen met elkaar kunnen delen.

Astrid Tiggeloven
Onderwijsassistent

 


Klas 3 Schepersveld

V4 introduceert met zomerse hapjes
Oooh, wat had de jury het moeilijk om de winnaars van de dinsdag gehouden zomerse culinaire challenge aan te wijzen. De een was excellent in de tafel-aankleding, de ander nog zelfs meer, maar de jury moest niet alleen de kaarsjes en serviettes, glaasjes, etagères, menukaartjes, parasolletjes, zelf-gesneden-BBQ-meloentjes en gekleurde zelf-gebakken-pannekoekjes ( mooi hoor, Adielle, Vera, Milaya, Marlena, Veerle, Bente, Ilja, Floor, Bo, Alyssa, Nilay, Julia, Sterre, Daphne, Amber, Dewi, Charlotte) beoordelen maar ook het gepresenteerde product, qua smaak, creativiteit van het kook-proces en originaliteit van het gepresenteerde eindproduct.

Gek eigenlijk dat overheids-site SIRE jongetjes alleen motiveert om in bomen te klimmen, te voetballen op straat, te ravotten en niet om ook eens te letten op de aankleding van hun tafel…..want anders had de jury het veel makkelijker gehad met hun eindoordeel.

Een aanmoedigingsprijs (als die er geweest zou zijn) zou uitgegaan zijn naar Rik, Teun D, Robin, Brian, Tijn, Max, David, Ilan, Dominique, Boris, Twan, Mart, Rutger, Davy, (maar jongens, zoals gezegd, doen liever andere heel belangrijke dingen) als zij iets meer aandacht hadden besteed aan het uiterlijk van hun tafel.

Wat was dan het eindoordeel van de immer deskundige jury, want niet alleen mentoren maar ook onze lieve broodjesfeeën jureerden gelukkig mee? Het scheelde maar een paar tiende punten, maar: de jongensgroep van Teun v. E., Samuel, Maarten en Jochem met hun zelf gemaakte risotto (heel moeilijk om goed te bereiden!) werd de winnaar. En voor het eerst een jongensgroep, dus dubbel gefeliciteerd!

Rob Verschuren
Wim kottier
Mentoren vwo-4

 


Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!