Mooie resultaten bij Olympic Moves
Geplaatst op: 10 juli 2017

Vol van enthousiasme en goede moed vertrokken we op 9 juni in de bus naar Amsterdam voor de finale van Olympic Moves. De dames en heren van dans, softbal en ultimate frisbee hadden er veel zin in. Onderweg kwamen de regenbuien ons tegemoet en we zagen ons al doornat worden bij de sporten frisbee en softbal. Bij het Olympisch stadion kregen wij helaas weinig mee van de opening aangezien deze letterlijk in het water viel. We hielden de moed er nog goed in.
Olympic Moves is logistiek een groot en goed geregeld evenement waarbij 6000 leerlingen weggebracht moeten worden naar de sporten. Er zijn namelijk 15 sporten op 22 locaties. Een dag samen vol sport, plezier en show. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar, “deelnemen is net zo belangrijk als winnen”!

Voor de softbal was het afwachten of het toernooi door kon gaan in verband met te natte velden, maar gelukkig had de locatie in Haarlem kunstgrasvelden, waardoor het softbal door kon gaan. Frisbee kon lopend naar de velden en ook zij hadden gelukkig kunstgrasvelden. Dans had een overdekte locatie, het weer was niet van invloed. Bij de start van de wedstrijden, werd het overal droog en kwam uiteindelijk de zon door en werd het al met al nog een mooie dag. De dans moest al snel aan de bak en zette een mooie dans neer dat choreografisch goed in elkaar zat. Hierdoor kregen zij meteen na hun optreden een golden ticket, waarmee het team mee kon doen aan een extra wedstrijd in Utrecht, waarbij €1000,- te winnen was. Na alle mooie optredens kwam de uitslag en werd bekend dat de meiden van het GKC 3e van Nederland zijn geworden. Een geweldige prestatie!

Het schoolteam meiden softbal behaalde een mooie 5e plek van Nederland. De meiden speelden ontzettend goed, je kon goed zien dat zij echt vaak geoefend hadden in hun vrije tijd en dat zij het ook samen erg sportief gezellig hadden met elkaar, dit in tegenstelling tot enkele andere softbalteams deze dag. Onze complimenten voor jullie inzet en dat jullie een hecht team samen zijn geworden.

Bij het ultimate frisbee was het niveau een tikkeltje hoger dan in de regiofinale. Er werd veel inzet en plezier getoond door onze leerlingen, maar helaas werd alles op 1 wedstrijd na overklast. De tegenstanders hadden veel leerlingen uit de Nederlandse top in de teams zitten, waar wij helaas niet tegenop konden. Maar de laatste wedstrijd werd gelukkig gewonnen. Onze leerlingen waren de leukste en de gezelligste, wat ons ook zeker veel waard is. Na een leuke en droge afsluiting in het Olympisch Stadion, gingen we moe en voldaan terug in de bus naar Winterswijk.

Alle leerlingen zijn gehuldigd in het atrium op 15 juni, zij hebben een geweldige prestatie geleverd. Namens onze sectie een speciaal bedankje voor Tim Aafjes (Penta), Willem-Jan ten Berg en overige Hickory leden die samen met ons en onze leerlingen mede verantwoordelijk zijn voor deze geweldige resultaten.


Nienke Kolsté
Docent lo

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!