Rookvrij schoolterrein
Geplaatst op: 10 juli 2017

Onze leerlingen krijgen bij de start van het cursusjaar de volgende mededeling.
Vanaf 21 augustus heeft onze school een rookvrij schoolterrein. Er mag dan nergens meer rond de school gerookt worden Dit geldt voor iedereen: leerlingen, personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens activiteiten buiten schooltijd. Een overtreding van de regel zal op passende wijze worden bestraft.

Waarom een rookvrij schoolterrein?
Sinds 2014 mag je voor je achttiende geen tabaksartikelen meer kopen. Dan is het ook logisch, dat je op school niet meer mag roken. Ook willen wij jullie een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Want hoe eerder je begint met roken, hoe waarschijnlijker het is dat je verslaafd raakt. En hoe moeilijker het is om later nog te stoppen. Iedereen weet dat roken slecht voor je is, maar weet jij wat er echt in een sigaret zit? Kijk eens op www.zitdaterechtin.nl. Wil je stoppen met roken? Ga dan naar www.rokeninfo.nl/10voordelen.

Vanaf 1 januari 2020 wordt het trouwens bij wet verboden om te roken op schoolterreinen. Ons schoolterrein is op onderstaand kaartje aangegeven. Ook de ruimte onder de sporthal valt hieronder. Binnen de aangegeven ruimte mag niet gerookt worden. Voor rokers die absoluut niet denken te kunnen stoppen is een plek aangewezen op loopafstand van de school. Daar zijn geen zitvoorzieningen, maar wel putjes in de grond om rookresten achter te laten.

Op naleving wordt streng gecontroleerd, maar we gaan ervan uit dat omwille van de gezondheid van iedereen er geen sancties hoeven te volgen.


Ed de Graaf
Directeur facilitair

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!