Start schooljaar 2017-2018
Geplaatst op: 25 augustus 2017

Allemaal van harte welkom in dit nieuwe schooljaar. Ik wens dat de verwachtingen die we hebben ten aanzien van dit jaar ook vooral mogen uitkomen. Wat zijn dan die verwachtingen? Zo’n schooljaar als 2016-2017 mag bij wijze van spreken, wat mij betreft, gerust herhaald worden. We hadden prima schoolresultaten, maar ook een goede sfeer op school. Er werd hard gewerkt en er is een mooi proces op gang gekomen richting een krimpbestendig Gerrit Komrij College. Op de valreep was daar ook nog een voldoende beoordeling van de Inspectie voor onze ISK-afdeling.

In 2017-2018 bouwen we gestaag verder aan de krimpbestendige toekomst van het Gerrit Komrij College en komen daarbij steeds dichter bij de kern van het verhaal. Niet alleen praten over die krimpbestendige situatie maar ook daadwerkelijk werken aan de uitvoering ervan. Spijkers met koppen slaan.

Dat kan betekenen dat we zaken anders gaan aanpakken dan we wellicht gewend waren. Bij die laatste fase zal het zaak zijn om niet de verbinding te verliezen met elkaar.

Ik vond de uitspraak van Eberhard van der Laan in het programma “zomergasten” hier prima bij passen; hij pleitte ervoor elkaar niet te veroordelen op basis van het standpunt dat iemand inneemt. Niet tegenover elkaar te gaan staan maar dichter bij elkaar om zodoende de problematiek op een goede manier te kunnen oplossen.

Zijn boodschap was voor mij heel helder en ik wil mij daar dan ook graag bij aansluiten en ons diezelfde werkwijze toewensen. Gá vooral naast elkaar staan, kijk naar de problematiek, deel elkaars mening hierover en kijk op welke punten je samen tot een vergelijk kunt komen. Zo werk je samen aan een oplossing met een duurzaam karakter.

Ik wens ons ook duurzame oplossingen toe in het proces dat leidt naar een krimpbestendig Gerrit Komrij College.


Sjef Lommen
Rector

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!