Gerrit Komrij College

‘Waarom is dat eigenlijk je standpunt?’

Geplaatst op 20 december 2019

In vwo-6 is argumentatieleer een belangrijk onderdeel van de examenstof Nederlands. Leerlingen leren theorie over argumenteren en uiteraard passen ze die theorie ook toe. Hoe mooi is ’t dan dat we raadsleden uit de gemeenteraad van Winterswijk bereid vinden om in de les te komen?

Dinsdag 17 december verzorgden raadsleden Loes ten Dolle, Gert-Jan te Gronde, Mark ten Pas en Paul Puntman een gastles in vwo-6. Leerlingen leerden over de strategie van argumenteren en over de route van ‘wens naar uitvoering’. Voorbeelden gingen over de nachttrein van Arnhem naar Winterswijk, het stikstofbeleid, meer uitgaansgelegenheden in Winterswijk en het SKB. Raadsleden kwamen veel informatie brengen, maar ook halen! Wat moet Winterswijk bieden om jullie -eventueel ná je studie elders- terug te laten keren naar Winterswijk? De gastles smaakte naar meer. We gaan evalueren en wellicht zien we de raadsleden op korte termijn weer terug in onze school.

Ed de Graaf, Gea Beuzel
docenten Nederlands