Gerrit Komrij College

3D-printer bouwen

Geplaatst op 10 januari 2020

Vorig jaar zijn er op het Gerrit Komrij College 3D-printers gebouwd. Het komend jaar willen we enkele leerlingen de kans geven 3D-printers te bouwen. Wat is er nog leuker dan een 3D-printer te bezitten, die je zelf tijdens een cursus hebt gebouwd voor de prijs van 100,00 euro. Niet met het gebruikelijke certificaat naar huis, dat in een la verdwijnt, maar met een hoogwaardig stukje moderne techniek. Geen weggooi-apparaat, maar een 3D-printer met vele toepassingen en uitbreidingsmogelijkheden en met een rugzak aan opgedane kennis in techniek.

Het doel van de cursus is te leren hoe 3D-printers werken, en kennis te laten maken met deze techniek. Kijken of er een passie is te ontdekken voor techniek. Dat de printer na het met goed gevolg afleggen van het examen eigendom van de cursist wordt, moet gezien worden als de kers op de taart.

Hoe kunnen leerlingen meedoen aan dit 3D-printer bouwproject? Zij Schrijven een korte maar bondige motivatiebrief. Deze kunnen ze richten aan afdeling techniek van het Gerrit Komrij College (j.berends@gerritkomrijcollege.nl).

Uit de brieven worden 3 leerlingen geselecteerd die in de avonduren deze 3D-printer werkend in elkaar gaan sleutelen. Dit zal vanaf januari 2020 plaatsvinden bij vakrichting techniek in het Gerrit Komrij College.

3D Printer

Voordat leerlingen zich aanmelden is het belangrijk dat zij het volgende weten:

  • Je kunt alleen meedoen wanneer je je samen met een begeleider inschrijft
  • Je bent verplicht om alle cursusavonden samen met je begeleider aanwezig te zijn, de cursus start op woensdagavond 15 januari 2020, we beginnen om 19:00uur en stoppen om 22:00uur. Op 25 maart is de laatste cursusavond, tijdens de voorjaarsvakantie is er geen cursus.
  • De printer die je gaat bouwen is geen standaard bouwpakket, je gaat echt zelf met je handen aan de slag, zorg er dus voor dat je een handige begeleider bij je hebt!
  • Net zoals bij school zit ook bij deze cursus huiswerk. Leren een 3D ontwerp maken bijvoorbeeld, maar er wordt ook verwacht dat je thuis verder werkt aan de printer wanneer je iets niet af hebt gekregen op de cursusavond.
  • De printer die je aan het bouwen bent kan niet in het Skills lokaal blijven, na iedere cursusavond moet deze mee naar huis worden genomen.
  • Werken met gereedschap kan spannend zijn, jouw begeleider is verantwoordelijk voor jouw veiligheid
  • Uiteraard kun je alleen deelnemen nadat je het cursusgeld betaald hebt
  • Wanneer je de cursus goed hebt afgerond krijg je je diploma, de 3D Printer!

Aanmelding moet gebeuren voor maandag 13 januari aanstaande.

John Berends
Docent techniek