Gerrit Komrij College

Beker van de First Lego League

Geplaatst op 21 januari 2020

Na jaren van afwezigheid is de beker van de First Lego League opnieuw in handen van leerlingen van het Gerrit Komrij College.

Tijdens een drukke maar ook gezellige wedstrijddag in Hogeschool Saxion Enschede is het Gerrit Komrij College met twee teams de strijd aan gegaan met 21 andere teams uit Oost Nederland. De teams zijn hierbij beoordeeld op programmeerkwaliteiten, onderzoek- en presentatiekwaliteiten en de samenwerking binnen het team over het hele proces en tijdens de wedstrijd dag.

Samenwerking en Teamspirit

Het team World Future van klas V1a heeft hierbij het onderdeel ‘samenwerking en teamspirit’ gewonnen. Een vrolijke, sprankelende presentatie, waarbij elk groepslid een rol had. Heeft indruk gemaakt. Vooral het onderdeel van de presentatie waarbij één van de functies van het ‘Peperbus-plein’ tijdens het volksfeest door de hele groep werd uitgebeeld viel in de smaak bij de Jury. Maar zij roemde de groep ook om het teamwork gedurende de afgelopen maanden en tijdens de wedstrijddag. Kortom een proces waar de klas en hun begeleiders erg trost op mogen zijn.

First Lego League

Klas V1b was tijdens deze wedstrijd dag ook sterk vertegenwoordigd met hun Save The Future team. Dit team heeft zich de afgelopen maanden sterk ontwikkeld, waarbij ze een heuse PR-campagne gestart zijn. Zij hebben mooi gescoord maar (net) niet het verschil gemaakt. Ook deze groep heeft een heel gezellige en leerzame dag beleefd in Enschede.

Trotse mentor V1a
Annemarieke Takken

First Lego League Saxion