Gerrit Komrij College

Amar speelt voor HV3

Geplaatst op 10 februari 2020

Op maandag 17 februari zou theatermaker Amar El-ajjouri de voorstelling Amar ALI komen spelen voor alle HV3 klassen. De voorstelling op deze datum kan, door overmacht, helaas niet doorgaan. We zijn op zoek naar een andere datum, zodra die bekend is, zullen we die naar de leerlingen toe communiceren.

Amar speelt ALI houdt ons een meedogenloze lachspiegel voor, die uitvergroot wat we liever verborgen houden. Een hilarisch, maar tegelijkertijd ook tragisch verhaal. Over integratie en discriminatie. Je identiteit verliezen. Keuzes maken.

De voorstelling haakt in op de steeds verdergaande individualisering van onze maatschappij en het gegeven dat elke maatschappij codes en regels heeft hoe we met elkaar om moeten gaan, die elke keer veranderen. Omdat de actualiteit verandert, welvaart verandert en omdat mensen anders omgaan met elkaar, beïnvloedt door maatschappij en actualiteit. Door verdergaande individualisering, ‘we willen het niet meer weten’, geen aandacht voor elkaar, bang zijn voor elkaars cultuur, vooroordelen en onbegrip. Nadenken over ‘Wie ben ik?’ ‘Wie is de ander?’ ‘Wie zijn wij?’ maakt de voorstelling geschikt voor alle jongeren.

De voorstelling is onderdeel van een aanbod voorstellingen met sociaal-emotionele onderwerpen. Door dit soort voorstellingen in huis te halen hoopt de school sociaal-emotionele onderwerpen bespreekbaar te maken

Sabrina Damen-Heesen
Cultuurcoördinator