Gerrit Komrij College

16 maart 2020 en verder! Mijn dagboek!

Geplaatst op 31 maart 2020

Leerlingen van klas 1 of 2 kregen als thuiswerk voor beeldende vorming 2D de opdracht iedere dag een tekeningetje/werkje te maken en de datum erbij te noteren. De gedachte erachter is een uniek en heel persoonlijk dagboek in beelden te laten ontstaan; een bijzonder document voor later. En misschien troost en houvast voor nu. 

Kunst kan mensen troosten, minder eenzaam laten voelen en mensen vreugde geven. In moeilijke tijden in het bijzonder: denk aan de aria’s vanaf balkonnetjes in Italië, musea die hun deuren digitaal openen, concerten bij bejaardenhuizen, songteksten, verhalen, TikTok-dansjes, tekeningen op ramen, stoepen en door brievenbussen gedaan. Wij hoopten dat deze opdracht leerlingen even af kan leiden van angsten en onzekerheid.   

Mijn hart maakte sprongetjes toen ik na het mailen van de opdracht, al enkele bijzondere werkjes en positieve reacties van leerlingen onder ogen kreeg. Mijn collega Jannien Doornenbal, een kunstenares in hart en nieren, ging zelf ook met de opdracht aan de slag. Op een zeer bijzondere manier gaf zij haar eigen ideeën, gedachtes passend bij ‘16 maart en verder! Mijn dagboek’ vorm.

Sabrina Damen-Heesen
docent beeldend en cultuurcoördinator