Gerrit Komrij College

“Super les vandaag, iedereen hard gewerkt, bedankt voor jullie inzet en tot maandag…”

Geplaatst op 6 april 2020

Niet wetende dat die maandag voorlopig niet meer zou komen. Drie weken de scholen dicht, geen leerlingen of docenten op school. Kort na dit bericht ‘ontploft’ de app-groep van de lo-sectie. Hoe gaan we dit doen, wat gaan we doen? Hoe kunnen we verbinding houden met elkaar en hoe kunnen we in contact blijven met de leerlingen?   

Gelukkig zijn wij als sectie praktisch ingesteld en na een avondje brainstormen hebben we legio ideeën. Ook besluiten we om naast het app-contact wat we veel met elkaar hebben, vaste ‘live’ momenten op Teams in te plannen. Op deze manier is het wat persoonlijker en kunnen we direct op elkaar reageren, ervaringen uitwisselen en waar nodig bijschaven.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen in deze bizarre periode zoveel mogelijk vast kunnen houden aan de structuur die wij ze normaal op school bieden. Hierbij hoort dus twee of soms drie uur bewegingsonderwijs per week.  

De eerste week hebben wij de leerlingen twee verschillende beweegopdrachten meegeven. De eerste was een conditie/krachttraining waarbij de oefeningen op papier stonden uitgeschreven en we hebben een link toegevoegd waar de leerlingen de bewegingen ook echt konden zien. Deze opdracht kon thuis gedaan worden en we kregen hier leuke reacties van leerlingen met spierpijn op terug. Zo kon één leerling de oefeningen met de bal lastig uitvoeren, omdat de hond de bal steeds wegpakte.

Ook hebben we deze week een beweegspel aangeboden aan de leerlingen in de vorm van het oer Hollandse Ganzenbord. Ook hier kwamen enthousiaste reacties van leerlingen op terug. Leerlingen deden dit spel samen met hun vader of moeder en vroegen zich af wie er nou uiteindelijk de beste conditie had.

De week erna stond en een week challenge op het programma. Voor iedere dag een nieuwe uitdaging.

De reacties die we krijgen van de leerlingen zijn zeer positief waaruit wij kunnen opmaken dat we ook op afstand leerlingen goed kunnen bedienen.

Lisanne van Brero
sectie LO