Gerrit Komrij College

Catchy uitslagdag

Geplaatst op 5 juni 2020

Donderdag 4 juni 2020 was de nationale slaagdag en ook onze kandidaten werden die dag in het zonnetje gezet. Collega’s brachten cijferlijsten en een bloemetje persoonlijk bij onze leerlingen.        

Na een lastige periode kregen alle eindexamenkandidaten toch nog de aandacht die ze verdienen. Een enkeling werd bezocht door rector Sjef Lommen die persoonlijk aandacht wilde geven aan deze groep leerlingen die met hard werken onder lastige omstandigheden een diploma heeft gehaald. Ook teamleider vwo Rolinka Schipper bezocht haar leerlingen en werd daarbij op de voet gevolgd door het Achterhoek Nieuws.

Op pad met slingers en champagne

Emotionele moeders, lachende vaders, trotste broertjes, glimmende zusjes en belangstellende buren. Dat heb ik allemaal mogen zien en ervaren toen ik, mentor van B4b, de cijferlijsten mocht brengen bij mijn geslaagde mentorleerlingen.        

Ik heb ervan genoten! Stiekem ben ik blij dat ik door het coronavirus naar de gezinnen thuis ben geweest en de stralende leerlingen zelf mocht feliciteren. Natuurlijk wel op gepaste afstand.

Zoals we op het Gerrit Komrij College elk jaar gewend zijn te proosten op het behaalde resultaat, hebben de geslaagden en ik dat nu bij hun thuis op de stoep, uiteraard met een alcoholvrij drankje, kunnen doen. Fijn om te zien dat deze actie ook door de ouders gewaardeerd werd. Wat zijn ze trots op hun kinderen!

Dat is natuurlijk ook terecht, zeker omdat er veel zelfstandigheid van de leerlingen gevraagd werd. Toetsen leren zonder de docent dichtbij. Al hebben alle docenten hun uiterste best gedaan de leerlingen zo goed mogelijk bij te staan, het was dit jaar toch allemaal even anders.       

Daaruit is ook iets heel bijzonders ontstaan. Deze leerlingen kunnen nu hun hele leven zeggen: “Ik heb mijn middelbare school diploma gehaald tijdens de Coronatijd.” Dat kan zeker niet iedereen zeggen! Dit diploma dat leerlingen zonder examen hebben gehaald, is een volwaardig diploma. Minister van Onderwijs, de heer Blok, heeft het zelf gezegd. Ik vond het een hele bijzondere, leuke ervaring die voor mij voor herhaling vatbaar is.

Mieke Westhoff
Trotse mentor van B4b