Gerrit Komrij College

Track-in-Leren: uit de comfortzone

Geplaatst op 29 juni 2020

Wat zullen je ouders trots op je zijn! Nog geen 17 jaar en al een Pre-Universitair Certificaat op zak! Vandaag zetten we een hele sterke dame in het zonnetje: Danique Grevers uit VWO-5.    

Een geïnteresseerde, serieuze, breed georiënteerde wetenschapper en gymnasiaste in spé, dat is Danique. Binnen TIL heeft Danique zich op haar eigen wijze staande gehouden tussen leerlingen van zes scholen binnen Achterhoek VO. Dit project van 2 jaar waar leerlingen door samen te werken zich academische vaardigheden eigen moeten maken, heeft Danique met plezier volbracht.  

Ze volgde hier 10 lezingen en werkcolleges met uiteenlopende onderwerpen in de alpha vakken. Ze heeft geleerd academisch te schrijven en een empirisch onderzoek uit te voeren. Op onze vraag hoe zij deze periode beleefd had, antwoordde Danique met een geamuseerde glimlach dat ze blij was dat ze nieuwe vriendinnen van de andere scholen heeft gemaakt en dat ze uit haar comfortzone moest stappen.

Mede hierdoor zijn we als begeleiders zo blij dat het Track-in-Leren samenwerkingsverband met de Radboud Universiteit niet alleen onze scholieren dichter bij het niveau brengt dat verwacht wordt van universitaire studenten, maar dat ze ook leren samen te werken met leerlingen die ze anders nooit ontmoet zouden hebben. Fantastisch dat Danique ook die competentie heeft opgedaan.

Danique, gefeliciteerd met jouw certificaat.

Anne Azéma
Ralph Kubben
Begeleiders TIL