Gerrit Komrij College

Uitbundige diplomering

Geplaatst op 3 juli 2020

Bijzondere tijden vragen om een bijzondere diploma-uitreiking. Na een hectische periode waarbij onze kandidaten de laatste eindspurt van hun examen binnen de corona-richtlijnen moesten inzetten, was het nu tijd voor lovende woorden over inzet en doorzettingsvermogen.           

De afgelopen dagen mochten onze leerlingen van de havo- en mavo-afdeling hun diploma in ontvangst nemen. In een volgens de RIVM-richtlijnen ingericht atrium werden leerlingen uitbundig toegesproken door hun mentoren. Bij binnenkomst via de rode loper werden ouders met hun zoon of dochter gefotografeerd om vervolgens in een feestelijk ingericht atrium de loftrompet over zoon- of dochterlief te horen.   

Per mentorklas werd op die wijze aandacht besteed aan de schoolloopbaan van onze examinandi. Oude koeien werden uit sloot gehaald, smeuïge details werden nog eens verhaald en alle goeds voor de toekomst werd door mentoren en afdelingsleider meegegeven. Dit alles was voor de thuisblijvers via een live stream te volgen. Broers, zussen en grootouders die vanwege de bijzondere richtlijnen dit jaar niet aanwezig konden zijn, konden zo de feestelijkheden volgen. Iedere leerling kreeg ook een taartje mee naar huis om in huiselijke kring het feestje verder te kunnen vieren.

Ed de Graaf
Directeur facilitair