Gerrit Komrij College

Leerlingen schrijven elkaar

Geplaatst op 27 november 2020

Eind oktober heeft de eerste samenwerkings- en integratieactiviteit van het buddy-project plaatsgevonden. De leerlingen van K3HB, K3MT, K3DPa en K3ZWa hebben allemaal een mail ontvangen van een leerling uit de bovenbouw van onze ISK-afdeling. Na een korte uitleg en een aantal voorbereidende opdrachten konden zij de mail beantwoorden.    

Dit project stond voor kader 3 in het teken van formeel en informeel taalgebruik en het gericht schrijven voor een bepaalde doelgroep. Voor de leerlingen van de Internationale schakelklas (ISK) sloot deze activiteit aan bij het DISK-thema “Bellen en mailen”. In plaats van het mailen naar de docent, konden zij nu een mail schrijven naar een medeleerling en kregen ze ook een antwoord terug. Een aantal leerlingen heeft social-gegevens uitgewisseld en heeft nu nog steeds contact via sociale-mediakanalen als Instagram en Snapchat.

Door middel van deze activiteit konden alle deelnemende leerlingen aan de slag met een betekenisvolle schrijfopdracht die heeft bijgedragen aan de integratie van de ISK-leerlingen.

Deniz Topal
Docent Nederlands K3/M3