Gerrit Komrij College

Scholen langer dicht

Geplaatst op 13 januari 2021

Dinsdagavond 12 januari werd tijdens de persconferentie aangekondigd dat de lockdown wordt verlengd tot 9 februari 2021. Het onderwijs blijft zoals het is, maar met de toevoeging dat de anderhalve meter maatregel voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. De maatregelen die nu gelden blijven gehandhaafd, examenklassen komen fysiek naar school evenals onze kwetsbare leerlingen.

Op dit moment wordt gekeken hoe een en ander in de school te organiseren is. In overleg met de rectoren van Achterhoek VO en de roostermakers wordt gewerkt aan een duidelijke scenario. Daarna informeren we iedereen over de nieuwe situatie.

De invoering van de 1,5 meter in de klas wordt zo snel als mogelijk ingevoerd. Dit kan enkele dagen duren. Die ruimte krijgen we gelukkig ook van de rijksoverheid.

Ingangsmoment afstand houden op scholen
De regel van 1,5 meter afstand op middelbare scholen gaat zo snel als mogelijk in. Het is begrijpelijk dat scholen moeten bekijken hoe ze dit in de praktijk organiseren, en dat ze hier één of enkele dagen voor nodig hebben.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Voor nu blijft het onderwijs dus hetzelfde als de afgelopen dagen. De leerlingen volgen de lessen zoals deze gepland staan en de leerlingen van de examenklassen en praktijkvakken komen gewoon op school, tot wij starten in de nieuwe situatie.

Meer informatie over de nieuwe maatregelen vind je o.a. op de website van de rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/voortgezet-onderwijs