Gerrit Komrij College

Volledig open m.i.v. 31 mei

Geplaatst op 28 mei 2021

Met ingang van maandag, 31 mei 2021, ontvangen wij alle leerlingen weer op school. De ISK is per 7 juni 2021 weer helemaal open.

Een belangrijke aanvullende (landelijke) maatregel bij de heropening is dat iedereen (leerlingen en medewerkers) gevraagd wordt om preventief 2 keer per week thuis een zelftest uit te voeren, zodat eventuele besmettingen zonder klachten vroegtijdig opgespoord kunnen worden. Hiervoor zullen de conciërges iedere week gedurende de week de klassen langsgaan en per leerling 2 zelftesten uitdelen. Leerlingen die op dat moment, bijvoorbeeld door ziekte, het uitdelen zijn misgelopen, kunnen de zelftesten zelf bij de conciërges afhalen. Wij bieden deze testen gratis aan voor leerlingen en medewerkers van de school.

Het gebruik van de zelftest is extra naast alle maatregelen die al gelden op school, zoals handen wassen, afstand houden, het gebruik van mondkapjes en plexiglas schermen rond de bureaus van de docenten.

Hieronder zetten we alle belangrijke punten voor de situatie vanaf maandag 31 mei 2021 op een rij:

  • Alle leerlingen worden alle dagen weer op school verwacht volgens het rooster (Magister).
  • Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden.
  • Leerlingen houden wel 1,5 m afstand tot de medewerkers van de school en alle medewerkers houden ook onderling afstand.
  • Er is op school in elk lokaal handalcohol aanwezig en iedereen wordt geadviseerd daar bij binnenkomst van een lokaal gebruik van te maken.
  • Bij verplaatsingen draagt iedereen een mondkapje (bijvoorbeeld in de gangen, in het lokaal en in het atrium). Als iemand op zijn plek zit (tijdens de les, in de zelfwerkzaamheidsruimte of tijdens de pauzes in het atrium) mag dit mondkapje af.
  • Leerlingen mogen weer gewoon pauze houden in het atrium, de kantine is weer geopend.
  • Iedereen ontvangt wekelijks twee zelftesten en wordt gevraagd zichzelf preventief te testen.
  • Wie positief test met de zelftest blijft thuis en maakt bij de GGD een afspraak voor een test.
  • Iedereen met klachten die kunnen passen bij een infectie met Covid-19 blijft thuis en laat zich testen bij de GGD.
  • Goede ventilatie blijft wenselijk. De school beschikt gelukkig over en goed ventilatiesysteem dat voldoet aan de gestelde eisen.

Meer informatie over zelftesten en het belang ervan is onder andere te vinden op de website van ouderorganisatie Ouders&Onderwijs: www.oudersenonderwijs.nl/zelftesten.

Met ieders medewerking kan de school op een veilige manier weer open voor alle leerlingen.

Hier een instructiefilmpje voor afname van de zelftest.