Gerrit Komrij College

Het instituut school neemt afscheid van een instituut

Geplaatst op 2 juli 2021

Je bent binnen de muren van de school en ver daarbuiten in het Winterswijkse bekend, je hebt niet onverdienstelijk jarenlang jongeren over hordes heen getild op weg naar hun diploma, je hebt uitgesproken ideeën over onderwijs en een groot hart voor de jeugd, dan mag je gerust zeggen dat je na 44 jaar onderwijs een instituut binnen een instituut bent.      

Op een regenachtige 1 juli dag zwaaiden we Ab Rooks uit. Zijn laatste les zat er bijna op. Met een alcoholvrije bubbel voor de collega’s en een chocoladetraktatie voor de leerlingen vierden we dit gedenkwaardige moment.

Onder het luisterende oor van zijn jongere collega’s haalde Ab Rooks herinneringen op over de start van zijn loopbaan aan de Rijks HBS aan de Zonnebrink. Het zijn verhalen over andere tijden, toen regels minder regels waren, toen school nog een tweede huis was voor leerlingen en docenten, toen reizen binnen de Achterhoek nog spannende uitjes waren. Tijden veranderen en ook voor instituten komt eens de tijd een stapje terug te doen. Ab gaat genieten van zijn paarden en wat verder op zijn pad komt. Voor ons achterblijvers is duidelijk dat niets meer zal zijn zoals het was.

Ab het ga je goed!