Gerrit Komrij College

Toeters en bellen bij diplomeringen

Geplaatst op 9 juli 2021

Hoogtepunt van ieder schooljaar zijn wel de diplomeringen van onze geslaagden, die in een avond leerling af zijn en aan het studentenleven beginnen op mbo, hbo of universiteit.       

Dat zijn geweldige stappen die jongeren in hun leven maken. Iets wat jarenlang vertrouwd was is voorbij en een nieuwe uitdaging wacht. Dat is spannend, want was je nu de oudste ervaren leerling, straks wordt je weer de jonge onervaren student.

Ook dit jaar zetten onze mentoren hun leerlingen tijdens de diploma-uitreikingen weer in het zonnetje met een persoonlijk woordje. Dat geeft veelal een inkijkje in de ontwikkeling van brugklasser tot puber en jong volwassene. Een ontwikkeling waar het Gerrit Komrij College iets aan heeft mogen bijdragen. Het waren feestelijke uitreikingen met jongeren in feestelijke kledij, met veel ballonnen, met sfeervolle muziek en met tevreden vakdocenten die vanaf de zijkant hun leerlingen met daverend applaus huldigden.

We kijken met trots terug op een mooie groep jongeren die nu hun weg elders vervolgen. We hebben vertrouwen in een mooie toekomst voor eenieder, maar kijken ook een beetje weemoedig om. Weer vertrekt een groep die ons zo vertrouwd was en afscheid nemen doet altijd een beetje pijn.

Studenten, het ga jullie goed!