Gerrit Komrij College

Buitengesloten? Uitgesloten!

Geplaatst op 27 september 2021

Deze week is het de landelijke week tegen pesten. Het motto van deze week is:

Buitensluiten? Uitgesloten!

Samen kunnen we zorgen voor een groepsklimaat waar iedereen erbij hoort, een plek heeft en zichzelf kan zijn. Buitensluiten hoort daar niet bij!

Ook het Gerrit Komrij College besteedt deze week extra aandacht aan pesten. Buitensluiten is een probleem van de hele groep. Goed leiderschap en elkaar beter leren kennen kunnen ervoor zorgen dat mensen elkaar toelaten en accepteren. Situaties waarin mensen worden buitengesloten ontstaan vaak door een onveilige groepssituatie. Mensen hebben dan de neiging om één iemand als buitenstaander aan te wijzen. Als een groep je negeert of niet accepteert, kun je daar veel last van hebben. Zoveel zelfs, dat het effect in je hersenen niet te onderscheiden is van fysieke pijn.

Ondervind je problemen met pesten, voor jezelf of voor een ander, praat er dan over met je mentor, een medewerker van de school die je vertrouwt of neem contact op met onze antipestcoördinator. Dit kan bijvoorbeeld via pesten@gerritkomrijcollege.nl. Hier vind je ons antipestprotocol.