Gerrit Komrij College

De rollen omgekeerd

Geplaatst op 12 oktober 2021

Doordeweeks staat Martijn Giesen vol enthousiasme voor de klas zijn leerlingen aan te moedigen, afgelopen weekend waren de rollen omgekeerd. 

Op zondag 3 oktober vond 7e editie van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk. Bij de start, om 10:00 uur op het Vrijheidspark, werd hij namelijk verrast door drie leerlingen met versierde borden waarop bemoedigende teksten waren geschreven. Tijdens de gehele marathon was de groepsapp van de collega’s ook actief. Er werd regelmatig verslag gedaan van de vorderingen van Martijn.

Door de link die gedeeld was, kon je de live-locatie redelijk goed volgen. Zo bleek dat meneer Giesen behoorlijk goed op zijn ingeschatte schema liep en dát met regenachtig weer en aardig wat modderige paden. Gelukkig kon hij ook onderweg op aanmoediging rekenen. Familie, vrienden en collega’s waren verspreid langs de route hem flink aan het toejuichen. Na 4 uur, 24 minuten en 5 seconden werd hij bij de finish verrast door een spandoek en borden.

Dit was overigens niet de enige Komrijer die aan de start verscheen. De Komrij-runners hadden zich ook gemeld bij de start. Jan Stemerdink en Roel Schreurs zijn gezamenlijk de strijd aangegaan met de kilometers. De ene op de fiets en de ander hardlopend, onderweg hebben zij gewisseld. Ook zij hebben zich niet tegen laten houden door het herfstachtige weer, na 4 uur, 1 minuut en 43 seconden passeerden zij de finish.

Een pluim voor deze drie heren, dit is toch een hele prestatie!

Myrthe Aarnink
Docent Nederlands | D&P