Gerrit Komrij College

Ontwerp en Innovatie

Geplaatst op 12 oktober 2021

Op donderdagavond 7 oktober was in het kader van de Nieuwe leerweg de eerste netwerkbijeenkomst met bedrijven, instellingen en verenigingen uit de regio.   

De Nieuwe leerweg wordt vanaf 2024 ingevoerd en omdat wij als school deelnemen aan de pilot, zijn wij een wezenlijk deel van deze landelijke ontwikkeling. De Nieuwe leerweg vervangt de huidige gl en tl en voldoet aan de toenemende wens, van zowel onderwijs als werkveld, van een praktische component.

We hebben op deze eerste avond de kaders van de samenwerking tussen de externen en de school uitgerold. Het was een waardevolle avond waar alle partijen erg veel energie van hebben gekregen.

De opkomst was groot en het enthousiasme vanuit het werkveld fantastisch. Van o.a. technische bedrijven, medewerkers van zorginstellingen, Hema, fotografen tot mensen van Winkie, alle sectoren waren aanwezig. De eerste aanzet tot praktische en zinvolle leeropdrachten voor onze leerlingen is gelegd. Het is fijn om te zien dat leermeesters buiten school veel voor onze leerlingen willen en kunnen betekenen.

Jenny Hijink
docent ontwerp en innovatie