Gerrit Komrij College

Theatergroep speelt “De Super Super”

Geplaatst op 19 april 2022

Ze hebben er heel lang op moeten wachten, maar komende vrijdag 22 en zaterdag 23 april mogen de leerlingen van de theatergroep eindelijk optreden voor publiek. In de theaterzaal van de school wordt het komische toneelstuk “De Super Super”, geschreven door Henk Roede. opgevoerd. “Laatst zei een speler nog tegen me dat ze zich had aangemeld in de brugklas en nu al haast in het eindexamenjaar zit”, vertelt regisseur Mark Langewouters. “We willen het publiek graag een leuke middag of avond bezorgen na een voor iedereen vervelende tijd. Wij hebben er ontzettend veel zin in.”

De samenstelling van de groep is de afgelopen jaren diverse malen veranderd, niet iedereen hield het zolang vol en het stuk is in mei 2021 vervangen door het huidige. “Dat was een goede zet. Door voor ‘De Super Super’ te kiezen kwam er weer nieuwe energie vrij en de nieuwe spelers hadden geen achterstand op de leerlingen die er al vanaf het begin bij zaten”, aldus Langewouters.
De Super Super gaat over het slechtste supermarktfiliaal van Nederland. Deze wordt geleid door een klunzige Sjors. Het hoofdbureau heeft besloten om een crisismanager te sturen om eens orde op zaken te stellen. Het personeel uit de categorie ‘liever lui dan moe’ zit echter niet op deze mevrouw te wachten. Maar alles verandert als zij een actie bedenkt waarbij iemand in de supermarkt een auto kan winnen…

”We hebben twaalf spelers die zich maximaal zullen inzetten en ook achter de schermen zijn diverse leerlingen, oud-leerlingen, personeelsleden en vrijwilligers actief. We hopen dan ook dat er veel mensen willen komen kijken en dat zij regelmatig zullen lachen tijdens de voorstelling”, is de gedachte van de regisseur. Op vrijdag begint De Super Super om 13:15u en een dag later om 20:00u. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor beide voorstellingen. De tickets kosten vijf euro en leerlingen van de school betalen 2,50 euro. In de voorverkoop kunt u kaarten kopen door te mailen naar toneel@gerritkomrijcollege.nl en op de dagen zelf zijn de kaarten te koop bij de receptie (vrijdag) of bij de ingang van de theaterzaal (zaterdag).

Foto (van de spelersgroep): Mark Langewouters