Gerrit Komrij College

Een aantrekkelijk en klimaat-adaptief schoolplein

Geplaatst op 27 juni 2022

Dit was de opdracht die vwo 5 meekreeg bij het vak NLT. Waarom klimaatadaptatie een ‘hot’ topic is? Dat werd toegelicht door een medewerker van de gemeente aan de hand van een presentatie en mini-excursie door het centrum van Winterswijk.        

Vervolgens hebben de leerlingen vanuit aardrijkskundig en natuurkundig perspectief rekening gehouden factoren zoals zonnestraling, regen, wind, materiaaleigenschappen en de energiebalans. Het moet namelijk onder (bijna) alle weersomstandigheden fijn zijn om buiten te vertoeven. Het resultaat mag er wezen; 4 prachtige ontwerpen, die de schoolleiding duidelijk maakt wat de leerlingen missen: zitplaatsen, vertier en prullenbakken. Deze hebben ze onderbouwd een plek gegeven met als aanvulling bomen en schaduwdoeken voor de schaduw en fonteinen ter verkoeling.      

Als het aan onze vwo 5 leerlingen ligt, dan ziet het schoolplein er over een jaar heel anders uit!

Judith Veldhuizen
Maaike de Nijs
Docenten nlt