Gerrit Komrij College

Community Champions

Geplaatst op 16 september 2022

De Graafschap is gestart met het project ‘Community Champions’. Hiervoor is De Graafschap op zoek naar jongeren (jongens en meisjes) tussen de 15 en 21 jaar uit de gemeente Oost-Gelre, Aalten en Winterswijk. Vind jij het leuk om in 16 weken met elkaar een traject op te starten waarmee je iets terugdoen voor jouw wijk of buurt en je persoonlijk willen ontwikkelen.       

Vanuit het Gerrit Komrij College kunnen de leerlingen uit het 3e leerjaar vmbo bl/kl, 3e leerjaar mavo, 3e – 4e leerjaar havo en 3e – 4e – 5e leerjaar vwo hieraan deelnemen als ze dat willen. Er kunnen aan het 1e project, dat medio oktober zal gaan starten, maximaal 20 leerlingen van het Gerrit Komrij College deelnemen.

Programma

Gedurende 16 weken staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Zet persoonlijke doelen om in acties, werk samen met andere jongeren uit jouw buurt en ontmoet anderen. Kijk met een positieve blik naar de toekomst! Doe mee aan workshops en neem deel aan gave sportieve activiteiten bij andere voetbalclubs zoals Vitesse, Feyenoord of FC Twente. Tijdens Community Champions zal je naast sportieve activiteiten zoals een coole streetleague ook aan de slag gaan met een buurtbijdrage voor jouw eigen buurt! Samen met andere jongeren kan jij ook echt iets betekenen voor jouw buurt of wijk.

Samen gaan we ook langs verschillende werkgevers uit de regio om misschien wel een te gekke nieuwe baan te vinden. Daarnaast zullen we aan de slag gaan met het schrijven van jouw CV en het ontwikkelen van presentatie kwaliteiten.

In deze 16 weken kom je wekelijks samen met leeftijdsgenoten op verschillende locaties in je eigen buurt, maar ook Stadion De Vijverberg. Daarnaast zullen we meerdere keren het land doortrekken om andere voetbalclubs te bezoeken zoals Feyenoord, Vitesse, FC Twente of RKC Waalwijk.           

Beloning

Voor verschillende onderdelen van het 16-weken programma kun je punten behalen. Deze punten zijn in te wisselen voor bijvoorbeeld De Graafschap merchandise, zoals trainingspakken en shirts, maar ook voor een Meet & Greet met spelers of wedstrijdkaarten. Jouw inzet wordt beloond met een erkend MDT-certificaat, dat mooi op je CV staat. Ook op sportief gebied ga je “de strijd” met elkaar aan door middel van een lokale en landelijke voetbalcompetitie met de andere Community Champions Clubs:

Excelsior Rotterdam, Feyenoord, Vitesse, FC Emmen, RKC Waalwijk en FC Twente

Meer informatie over dit project is te vinden op de website van de Eredivisie.  

AANMELDEN

Als uw zoon of dochter hieraan wil deelnemen en ongeveer 4-5 uur per week beschikbaar is gedurende 16 weken, kan hij/zij zich aanmelden door een e-mail met motivatie waarom hij/zij mee wil doen te sturen naar wim.hummel@achterhoekvo.nl