Gerrit Komrij College

SuperSuit & Tent of hope and dreams

Geplaatst op 2 juni 2023

Expositie Villa Mondriaan in samenwerking met de ISK Gerrit Komrij College

Museum Villa Mondriaan en de ISK van het Gerrit Komrij College weten elkaar al enkele jaren te vinden voor mooie samenwerkingen. Dit jaar ontwikkelen kunstdocent Baukje Noordhoek en junior-directeur educatie van museum Villa Mondriaan Bianca Lurvink een unieke workshop en expositie geïnspireerd op de nieuwe tentoonstelling Mondriaan: de familie en Sheltersuit: design met een noodzaak.

De leerlingen van de ISK hebben na afloop van een inspirerende rondleiding langs de prachtige werken van Mondriaan en Sheltersuit in het atelier een workshop gevolgd waarin zij hun eigen SuperSuit zijn gaan maken!

Deze SuperSuits waren te bewonderen tijdens KunstOer in de tuin van het museum waar ze samen met de Tent of hope and dreams een mooi interactief geheel vormden.

De tent is een samenstelling van textiel met diverse persoonlijke boodschappen en afbeeldingen gemaakt door de leerlingen van de ISK in 2019 ter ere van Wereldvluchtelingendag. De tent is deels een verwijzing naar de dualistische betekenis van het symbool tent. Maar voorop staat het hoopvolle en positieve karakter van een tent. Een plek waar ontmoetingen plaatsvinden, een ruimte voor bescherming (shelter) en een plek van verbinding.

Lees het artikel in Achterhoek Nieuws

Baukje Noordhoek
Docent kunst