Gerrit Komrij College

Laptops

Informatie Laptopproject

Bekijk onderstaande video waarin onze collega uitleg geeft over het laptopgebruik.

Klik op onderstaande logo om naar de webshop te gaan

Algemene informatie

ICT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Scholen die hun leerlingen voorbereiden op de maatschappij, houden daar in toenemende mate rekening mee.

Het Gerrit Komrij College kiest ervoor om in onze klassen het gebruik van een laptop als vast onderdeel van het lesprogramma in te voeren. Enerzijds maken we gebruik van dit moderne medium in de klas, aan de andere kant zit het vertrouwde (werk)boek nog in de schooltas. Deze mix van leerstijlen heet ‘blended learning’.

Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen laptop onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze op school én thuis met een laptop kunnen werken. Onze leerlingen zitten niet de hele dag achter de computer. De leerboeken blijven de komende jaren zeker in gebruik. Dat betekent ook dat klassikale instructies en andere werkvormen gewoon gebruikt blijven worden. Het gaat ons bij het werken met laptops en de digitale leeromgeving vooral om de diversiteit in aanbod en de afwisseling in de manier van werken. Het gebruik van ICT moet een toegevoegde waarde hebben binnen het vak.