3D-printer bouwen
Geplaatst op: 30 november 2018

Vorig jaar zijn er op het Gerrit Komrij College samen met het WIC 3D-printers gebouwd.
Het komend jaar willen we enkele leerlingen de kans geven 3D-printers te bouwen. Wat is er nog leuker dan een 3D-printer te bezitten, die je zelf tijdens een cursus hebt gebouwd voor de prijs van 50,00 euro. Niet met het gebruikelijke certificaat naar huis, dat in een la verdwijnt, maar met een hoogwaardig stukje moderne techniek. Geen weggooi-apparaat, maar een 3D-printer met vele toepassingen en uitbreidingsmogelijkheden en met een rugzak aan opgedane kennis in techniek.

Het doel van de cursus is te leren hoe 3D-printers werken, en kennis te laten maken met deze techniek. Kijken of er een passie is te ontdekken voor techniek. Dat de printer na het met goed gevolg afleggen van het examen eigendom van de cursist wordt, moet gezien worden als de kers op de taart.

Hoe kunnen leerlingen meedoen aan dit 3D-printer bouwproject? Zij Schrijven een korte maar bondige motivatiebrief. Deze kunnen ze richten aan afdeling techniek van het Gerrit Komrij College
( g.bouhuis@gerritkomrijcollege.nl ) Uit de brieven worden 5 leerlingen geselecteerd die in de avonduren samen, maar onder begeleiding van de techniekdocenten, deze 3D-printer werkend in elkaar gaan sleutelen. Dit zal vanaf januari 2019 plaatsvinden op een woensdagavond bij vakrichting techniek in het Gerrit Komrij College.


Gregor Bouhuis
Docent techniek

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!