Activiteiten Paarse Vrijdag
Geplaatst op: 29 november 2019

Wat is Paarse Vrijdag?

Paarse Vrijdag is een actiedag waarop mensen over de hele wereld paars dragen of op een andere manier met de kleur paars laten zien dat ze solidair zijn met LHBTI ’s én jongeren die nog niet weten wat hun seksuele geaardheid is. LHBTI staat voor homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen.

Iedereen moet zich veilig kunnen voelen, zo ook op het Gerrit Komrij College! Je veilig kunnen voelen is daarom belangrijk op het GKC, je mag zijn wie je bent, ongeacht je geaardheid. Respect voor elkaar is wat wij willen uitdragen! Om duidelijk te maken dat wij medeleerlingen en alle personeelsleden van het GKC die uitkomen voor hun seksuele identiteit steunen en accepteren, steunt onze school de actiedag Paarse Vrijdag.

De Paarse Vrijdag Activiteiten:

 • Paarse Vrijdag Film
  Uit de leerlingen kwam de wens om in de theaterzaal een film met het thema LHBTI te draaien. Op Paarse Vrijdag vertonen wij de film ‘Love Simon’ De film is een romantische filmkomedie. Voor degene die wil, is het mogelijk om naar deze film toe te gaan.

  De Paarse Vrijdag Film start om 14.50 uur. Inloop is vanaf 14:40 uur. Als een leerling naar de film wil, dan dient deze zich van te voren in te schrijven via Magister. We controleren ’s middags aanwezigheid bij de deur. Leerlingen uit die in een examenklas zitten, mogen geen lessen hiervoor missen.

  Inschrijven kan tot donderdag 12 december 12:00 uur.

 • Paarse Posters Maken
  Op dinsdag 3 december (vanaf 15:00 uur) kunnen leerlingen helpen om Paarse Posters te maken die we op Paarse Vrijdag op willen hangen. Op de posters kunnen bijv. mooie/goede quotes (uitspraken) te staan.

  Inschrijven kan tot maandag 2 december 12:00 uur.

 • Paarse Scrunchies (haarbandjes) maken
  Leerlingen die een beetje met een naaimachine overweg kunnen kunnen zich hiervoor via Magister inschrijven. De activiteit zal plaatsvinden bij Spot Jongerenwerk.

  Inschrijven voor Paarse Scrunchies maken kan t/m dinsdag 3 december 23:00 uur.

 • Regenboog Cupcakes
  verkrijgbaar bij de kantine, 0,60 cent, zo lang de voorraad strekt.
 • SPOT Jongerenwerk, Roze in Blauw politie Oost Nederland en mensen van COC zijn aanwezig in het atrium.
  Leerlingen kunnen daar langs gaan om; nagels paars te laten lakken, een paarse nep tattoo te halen, een paarse scrunchie te halen of een paars armbandje te halen. Ook kunnen ze er terecht voor informatie of als ze vragen hebben, of tegen dingen aanlopen.

Meer info over Paarse Vrijdag kunt u hier vinden:
www.gsanetwerk.nl/paarsevrijdag

Sabrina Damen-Heesen
Namens de werkgroep Organisatie Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!