Ga voor Mobiliteit
Geplaatst op: 29 maart 2019

Afgelopen 13 maart heeft “Ga voor Mobiliteit” haar eerste lustrum gevierd, de stichting zet zich al 5 jaar in voor leerlingen die een opleiding in de mobiliteitsbranche gaan doen.
Technisch opgeleid personeel wordt schaarser in Nederland, met name in de Oost-Achterhoek merken de bedrijven dit. Om ervoor te zorgen dat we nog aanwas krijgen, zijn we als stichting druk bezig om de technische beroepen onder de aandacht te brengen bij de leerlingen. Dit doen we onder andere door samenwerking met bedrijven en instellingen. Die samenwerking heeft de stichting ook met het Gerrit Komrij College.

Focwa

Leerlingen van het GKC zijn bij ASW op bezoek geweest. Zij hebben kennis gemaakt met het autoschadeherstel vak. Ddit is een van de keuzevakken die leerlingen in het 4e jaar kunnen kiezen. Dennis Kolsté de eigenaar van ASW stelde zijn bedrijf ter beschikking om onze leerlingen te laten proeven aan zijn vakgebied: de leerlingen kregen een rondleiding, info over de vervolgopleiding voor het autoschadeherstel vak, waarna ze zelf echt aan de gang mochten. Dit was tevens het eerste ingebruikname van de nieuwe spuitcabine van ASW een primeur voor onze leerlingen. In het artikel dat we hier bij voegen staat heel mooi weergegeven wat we allemaal die dag hebben meegemaakt.

Frank Vergeer
Docent mobilitiet en transport

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!