GALA 2019
Geplaatst op: 7 juni 2019

Ieder jaar rollen we op verschillende momenten voor onze examenkandidaten de rode loper uit. Er is één life-event waar door onze leerlingen met spanning naar wordt uitgekeken: het jaarlijkse gala na afloop van de eindexamens. Dat is de kers op de taart na al het ploeteren en zwoegen in het laatste schooljaar.

Onze basis-, kader-, mavo, havo- en vwo-leerlingen mogen zich dan trots presenteren. Het diploma is dan bijna binnen: hét bewijs dat ze nu hun weg zelfstandig verder gaan. Onze pubers zijn volwassen geworden. Ook buiten de grenzen van Winterswijk heeft ons gala aandacht gekregen. De Volkskrant gunde ons vrijdag 7 juni een kijkje achter de schermen van het gala.

Klik hier voor het artikel

Een van de deelnemers van ons gala verwoordde haar belevenissen als volgt:

“Afgelopen dinsdag (nee, niet woensdag) was weer het gala. Hét momentje van roem voor de examenkandidaten, waar velen een lange tijd naar uitgekeken hebben. Als lid van de galacommissie moest ik ook wel flink vooruitkijken, want zo’n feest organiseert zich niet vanzelf. Ook voor de anderen restten er natuurlijk de vragen: wat trek ik aan? En met welk voertuig ga ik? Op zulke momenten blijkt maar weer hoe divers leerlingen zijn: van (brom)fiets tot vuilnisbak en van brandweerauto tot oldtimer, er kwam van alles aanrijden op het marktplein.

Wanneer jij, na lang wachten in de stoet, uit je auto mag stappen, is dat toch wel een bijzonder moment. Half Winterswijk staat dan naar je te kijken hoe je je opgedoft en uitgesloofd hebt. De een vindt het fantastisch al die aandacht, de ander staat eigenlijk toch liever aan de kant te kijken. Hoe dan ook, voor je het weet ben je over die loper geweest en is het alweer voorbij. Alhoewel, voor de dames begint de grootste uitdaging dan pas: blijven staan op die hakken, terwijl de rest van de stoet aan komt rijden. De stoelen die staan er alleen voor de docenten, dus denk maar niet dat je arme voetjes enig moment van rust krijgen. Een groot voordeel was wel dat de verwachte onweersbui nog niets van zich liet horen, waardoor wij lekker in het zonnetje stonden met zijn allen. Nou ja, eigenlijk was het ook wel bloedjeheet, en dan had ik nog een jurk aan en geen driedelig pak.

Gelukkig is er niemand gesneuveld en konden we allemaal lachend op de groepsfoto. Met kramp in onze kaken van al die vrolijke foto’s kregen we langzamerhand toch wel honger en liepen we naar de Gallery toe waar een warm- en koud buffet voor ons werd klaargezet. Daarop volgde het dessert wat voor mij echt een must was. (Ik ben dan ook zo iemand die altijd eerst naar de dessertkaart kijkt om dan te beslissen wat ik ga bestellen). Verschillende docenten vertelden: ‘In al die jaren, hebben we nog nóóit een toetje gehad!’ Toen alle buikjes gevuld waren, kon het echte feest beginnen. Tafels gingen aan de kant, lange jurken werden omgeruild en de dansvloer werd gevuld. Zelfs enkele docenten dansten fanatiek mee op muziek die ze waarschijnlijk nog nooit eerder gehoord hadden. Op zijn Amerikaans was er dit jaar ook een ‘Gala-koning en gala-koningin’ uitreiking met sjerp en kroon natuurlijk. Van verschillende bronnen heb ik vernomen dat dit het gaafste gala in jaren is geweest en wie het niet gelooft, kan de charmante foto’s terugkijken die uit de photobooth zijn gerold.

Kortom, een onvergetelijke dag die het begin van een nieuwe stap in ons leven heeft ingeluid! Althans, dat hopen we. Of dat echt zo is horen we woensdag.

Sascha Scharenborg
Oud-leerling vwo-6

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!