Leerlingen presenteren zich in het Openlucht Theater
Geplaatst op: 13 september 2019

gedicht

Op zondag 15 september bestaat het Openlucht Theater in Winterswijk tien jaar. Dit valt in het Open Monumenten weekeinde waar het theater ook aan deelneemt. Het hele weekeinde is het theater open in verband met het monumentendagthema: ‘Plekken van Plezier’. Op zondag 15 september is er vanaf 14:00 uur een heel gevarieerd feestelijk jubileumprogramma met muziek, dans en woord. Al voor de zomervakantie en ook tijdens de zomervakantie is een aantal leerlingen van het Gerrit Komrij College in een bijzonder project toe gaan werken naar een presentatie die zij om 16:00 geven. In de zomervakantie en kort daarna zijn zij met dummy, potlood en de camera op hun mobiele telefoon in tweetallen op bezoek gegaan bij erfgoedlocaties die meedoen aan de Open Monumentendag. Ze bezochten het Openlucht Theater zelf maar ook de Synagoge en het Strandbad. Op de locaties werden zij hartelijk ontvangen.

Doel was de locaties beter te leren kennen en deze vooral aan persoonlijke ervaringen en associaties te koppelen. Gekoppeld werden leerlingen die dit avontuur aan wilden gaan. Bij het samenstellen van de koppels werd een jongere die in Nederland opgegroeid is gekoppeld aan een nieuwkomer. Interessant voor henzelf, maar ook voor ons is wat dat op gaat leveren. De jongeren zullen met nieuwe ogen laten kijken naar de bijzondere erfgoedlocaties. De jongeren hebben met hun eigen achtergrond naar de locaties gekeken, deze beleefd en met elkaar erover nagedacht. De uitkomst zal daarom heel persoonlijk maar ook universeel zijn en door enkelen van hen gepresenteerd worden. Muziektherapeut Jayanti Doekhi uit Enschede heeft gelijk na de zomervakantie de leerlingen begeleid in hun proces om tot een presentatie te komen.

gedicht

Bent u ook nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom in het Openlucht Theater waar onze leerlingen om 16:00 uur het podium betreden. Hun presentatie duurt tot 16:15 uur. Maar vanaf 14:00 uur is er ook al veel te zien en te horen. Het programma in het Openlucht Theater is vrij toegankelijk. Ook bent u op de andere erfgoedlocaties, de Synagoge en Het Strandbad van harte welkom. Wij wensen u een fijne zondag.

Baukje Noordhoek
Docent Beeldende Vorming ISK
      Sabrina Damen-Heesen
Docent BV2D en CKV en Cultuurcoördinator

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!