Omgaan met klimaatverandering’ wint Food Valley Havo PWS-prijs 2019
Geplaatst op: 12 april 2019

Met haar profielwerkstuk over ‘Omgaan met klimaatverandering op lokaal niveau’ heeft Maud Schut van het Gerrit Komrij College uit Winterswijk de Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2019 gewonnen. De prijsvraag, uitgeschreven door de Christelijke Hogeschool Ede, Aeres Hogeschool Wageningen en Van Hall Larenstein uit Velp, leverde actuele profielwerkstukken op die allemaal geïnspireerd bleken door klimaatverandering.

De jury was onder de indruk van de aanpak en het enthousiasme van de winnares. Na gedegen onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering voor haar dorp Winterswijk is Maud ook zelf in actie gekomen. Ze ging in gesprek met de lokale politiek, ondernemers en bewoners om initiatieven voor een duurzame leefomgeving te starten. ‘Dit profielwerkstuk was een juweeltje om te lezen, van iemand die we in de toekomst wellicht terugzien in de duurzame top 100!’ was het oordeel van de jury.

De PWS-prijs voor havisten
De Food Valley havo PWS-prijsvraag is een van de weinige profielwerkstukprijzen speciaal gericht op havisten. Dit jaar werd de wedstrijd voor de vijfde keer georganiseerd door de Christelijke Hogeschool Ede, Aeres Hogeschool Wageningen en Van Hall Larenstein. Het jaarlijkse thema voor deze PWS-prijs is Groen en Gezond, met onderwerpen als plant, dier, duurzaamheid, leefomgeving, voeding en gezondheid. De hogescholen zijn actief binnen het Food Valley Scholennetwerk.

Adri van Zuijlen
Judith Veldhuizen
Docenten aardrijkskunde
Begeleiders profielwerkstuk 

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!