Projectweek Tweede Wereldoorlog
Geplaatst op: 10 mei 2019

De week voor de vakantie zijn we met de leerlingen van BK-2 gestart met het project over de Tweede Wereldoorlog. Een onderwerp dat aanspreekt bij alle leerlingen, hoe jong ze ook zijn. We begonnen in de theaterzaal waar we gezamenlijk keken naar de film “de boy in the striped pajamas”. Een film die zo indrukwekkend is dat menig leerling met tranen in de ogen de zaal verliet. Vervolgens hebben we een monumentenwandeling gemaakt door Winterswijk. Onderweg hebben we de “Stolpersteine” bekeken op de Misterweg , het monument voor “tante Riek”, het monument voor de gevallenen en het monument voor de Joodse burgers van Winterswijk. Op het laatste genoemde monument staat voor sommige namen een vijfpuntig sterretje. Het sterretje staat voor nieuw gezin. De mensen na zo’n sterretje horen tot aan het volgende sterretje dus als gezin bij elkaar. Dit wisten veel leerlingen niet, zij dachten dat het bij het “Joods-zijn” hoorde. Op school hebben we over één van de monumenten een vlog gemaakt.

Ook hebben we in de gymzaal de loopgraven als spel nagespeeld. Een team had zich ingegraven met allerhande toestellen en het andere team stond in het veld. Zo moest men elkaar proberen te raken met softballen. Daarna werd er geruild van plek en er werden ook tanks (toestelonderdelen) ingezet.

We hebben veel informatie gezien en gekregen van verschillende docenten. We hebben ook nog een poster gemaakt over de Tweede Wereldoorlog, verschillende opdrachten en een filmverslag gemaakt en we gaan als afsluiting nog naar het onderduikersmuseum in Aalten. Het was een leerzame en indrukwekkende week!

Mentoren vmbo klas 2

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!