Winnares Art Battle bekend: Luna Kunneman
Geplaatst op: 10 mei 2019

In Borculo vond onlangs de prijsuitreiking van de jaarlijks terugkerende Art Battle plaats: een wedstrijd voor scholieren uit de examenklassen mavo, havo en vwo die kunst in hun pakket hebben. Meerdere scholen uit de Achterhoek doen met deze wedstrijd mee, zo ook het Gerrit Komrij College. Dit jaar waren er namens het vwo Anouk te Veldhuis, Sascha Scharenborg en Isabel Brittijn geselecteerd, en Luna Kunneman, Rabiya Ekinci en Teun van Eck waren de afgevaardigden namens de havo-afdeling.

Beeldend werk van o.a. deze leerlingen is de afgelopen maand geëxposeerd in galerie de Weemhof in Borculo. De Weemhof is een non-profit organisatie en heeft o.a. tot doel om educatieve activiteiten in de brede zin van het woord te organiseren, zo ook dus de Art Battle, die vanaf 2015 elk jaar georganiseerd wordt en dit jaar zijn eerste lustrum vierde. De prachtig verbouwde ruimte is een schitterende plek om beeldend werk te exposeren, een ongelooflijk mooie kans dus voor onze leerlingen!

Afgelopen woensdag werden de winnaars bekend gemaakt en hoera hoera, één van de winnaars zit op het GKC!! Luna Kunneman heeft met haar werk gewonnen in de categorie HAVO. Het onderwerp waar Luna dit jaar haar beeldend werk om heeft laten draaien is ‘de dood’. Luna heeft dit onderwerp op meerdere manieren belicht: groots en meeslepend, zoals in de grote tekening met oilbar waarmee ze de wedstrijd gewonnen heeft, alsook de kleine, stille dood van diertjes die verongelukt zijn op de weg (roadkills). Luna is onlangs aangenomen op de kunstacademie (ArtEZ- AKI Enschede) en wij verwachten niet anders dan dat ze daar een hele mooie en leerzame tijd zal hebben. Het winnen van de Art Battle is daar een fantastisch begin van!

Bovenste foto: de drie winnaressen op een rij, met in het midden: Luna Kunneman, geflankeerd door links: Roos Wachterveld (VWO, Assink College), en rechts: Lotte Meekes (VMBO, Marianum Lichtenvoorde).

Zie ook: deweemhofborculo.nl

Alina Hoving
Dana Olde Nordkamp
Docenten beeldende vorming

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!