Gala met allure

Tussen het laatste examen en de uitslag daarvan ligt een lange wachttijd. Een spannende tijd die we ieder jaar doorbreken met ons traditionele gala.

Onze examenkandidaten laten zich zien aan ouders, medeleerlingen en aan heel Winterswijk. Op de Markt in het hart van Winterswijk rijden onze examinandi aan in zorgvuldig opgepoetste auto’s: groot of klein, met veel of weinig pk’s, maar altijd passend bij de feestvierende leerling.

In feestelijke kleding, strak in het pak of met ruisende jurken betreden onze leerlingen de markt. Soms wat onwennig van al die aandacht van het publiek dat altijd massaal aanwezig is.

Na een spetterende aankomst op de rode loper verspreiden de feestvierders zich over diverse feestlocaties in het centrum van Winterswijk om nog even te kunnen genieten van de laatste dagen op het Gerrit Komrij College. Daarna zetten zij de eerste stappen naar werk of vervolgstudie en blijven alleen mooie herinneringen aan hun schooltijd.

Terug naar het overzicht