Schrijf je eigen verhaal

Je kent het vast wel, dat anderen zeggen wat goed voor je is of dat je iets beslist moet gaan doen. Jammer, het is niet jouw keuze, je hebt er waarschijnlijk ook geen klik mee en het levert je geen plezier op. Wij vinden jouw mening belangrijk, je mag bij ons je eigen verhaal schrijven.

Het Gerrit Komrij College staat midden in Winterswijk en onze docenten weten als geen ander wat er speelt in het dorp. We verbinden ons met ouders, met onze buren, met bedrijven in Winterswijk om zo alles wat buiten is binnen de muren van de school te halen. Bij ons leer je over en van je omgeving, van mensen dichtbij, maar ook van bedrijven in de buurt.

Zo dachten leerlingen bij het vak Natuur, Leven en Technologie mee over de inrichting van ons buitenterrein. Wat is er nodig om het groener te maken en wat moet er gebeuren om er een fijne pauzeruimte van te maken? Zo bedachten leerlingen een sportveld om in tussenuren en pauzes een balletje te kunnen slaan.

Onze docenten willen het enthousiasme voor hun vak graag doorgeven aan jou. Zij kennen de kracht van creatief omspringen met talenten, die ontdekken en laten groeien. Samen werken met anderen, problemen oplossen, de uitdagingen van het onbekende aangaan.

Tijdens projectweken in onze basis en kaderklassen werken onze leerlingen samen aan thema’s om zichzelf en hun omgeving goed te leren kennen: wie ze zijn, waar ze wonen ze en wat willen ze worden. Er zijn geen lessen en leerlingen gaan de school uit. Ze leren samenwerken, presenteren, onderzoeken en zelfstandigheid.

Of je nu een aardig woordje over de grens kunt spreken, of je alle feitjes uit de geschiedenis op een rijtje kunt zetten, of je alle sterren aan de nachtelijke hemel kunt benoemen, of je met gemak de 400 meter in sneltreinvaart kunt lopen, voor alle jongeren hebben we een plekje binnen de muren van de school.

Leerlingen uit de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie gaan ieder jaar samen met hun medeleerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo op een uitwisselingsproject naar Portugal. Er wordt gekookt en er wordt toneel gespeeld. Dat alles in het kader van de naamgever van onze school, de dichter Gerrit Komrij die lang in Portugal heeft gewoond. Tijdens die week zet ieder zijn eigen talenten in, samen met leerlingen van een Portugese school.

Je komt als brugklasser bij ons binnen en in 4, 5 of 6 jaar bewandel je de weg die jezelf kiest, je maakt een begin met het verhaal van je leven en daarbij mag je fouten maken. Er is altijd een luisterend oor en iemand die je weer op weg helpt om het vervolghoofdstuk van je verhaal te schrijven.

Zo helpt ons ondersteuningsteam leerlingen verder als het even niet wil, als je vastloopt met het leerwerk of als er zich problemen voordoen buiten de school. Er zijn speciale leraren die oog en oor hebben voor alles wat er zich in de school afspeelt en zij kunnen als geen ander hulp bieden.

Schrijf dus je eigen verhaal, maar niet dat van iemand anders. Word wat je inspireert en wat bij je past. Dat kun je doen op het Gerrit Komrij College.