Over het Gerrit Komrij College

Als je volgend schooljaar bij ons op school komt, zoeken we de klas die bij je past. Een klas waar je wordt uitgedaagd, maar waar je niet op je tenen hoeft te lopen. Het advies van de basisschool is belangrijk: de leerkrachten daar kennen je maar al te goed en al jaren lang.

Op het Gerit Komrij College kom je om te leren. Wij helpen je het beste uit jezelf te halen om zo je eigen verhaal te schrijven waarmee je straks naar een mooie vervolgopleiding kunt. Jouw schooltijd moet ook een leuke tijd zijn. Als je het naar je zin hebt, gaat leren bijna vanzelf. Op het Gerrit Komrij College werken we aan een goede sfeer en je krijgt hulp als het nodig is.

Activiteiten

Er gebeurt elk jaar van alles! Dat begint met introductie activiteiten in de eerste schoolweken. Verder zijn er excursies, sportdagen, theaterbezoeken en mentoractiviteiten met je klas.

Actief leren

Bij ons leer je voor je toekomst. Leren doe je op onze school niet alleen door te lezen en te luisteren. In veel lessen ben je ook op andere manieren actief bezig: in een vreemde taal spreken en schrijven, onderzoek doen in je eigen omgeving, planten bekijken in de biologieles, tekenen bij wiskunde, internetten op jouw laptop en bij de gymles kun je je helemaal uitleven!

Eerste klas

Aan het begin van het eerste jaar word je geplaatst in de klas die het beste bij je past:

  • vmbo basis/kader
  • mavo/havo
  • havo/vwo

In principe blijf je het hele eerste jaar in dezelfde klas, maar als blijkt dat je beter op je plek bent op een ander niveau, stap je tussentijds over. Hierover beslist de docentenvergadering.

Mentor en begeleiding

Omdat je in het beginmoet wennen aan een nieuwe school, helpen we je daarbij. Vanaf de eerste dag heb je een mentor. Die doet zijn best je te leren kennen en antwoord te geven op al je vragen. De mentor voert gesprekken met je en houdt contact met thuis. Tijdens het mentoruur in de brugklas leer je hoe je het beste kunt leren.