Laptops op het Gerrit Komrij College

Op welke manier wordt de laptop bij het onderwijs gebruikt?
Bij alle vakken maak je vaak gebruik van je laptop. Hoe dat gaat, bepaalt de leraar zelf. Veel vakken hebben alle materiaal digitaal, bij andere vakken wordt de laptop voor maatwerk en extra oefening gebruikt.

Waarom heeft het Gerrit Komrij College gekozen voor laptops?
Je hebt wel gemerkt dat je eigenlijk niet meer kunt zonder de toepassingen van ICT en al helemaal niet als je op school goed mee wilt komen. We werken uit boeken, maar de laptop geeft vaak meer uitdagingen en zorgt ervoor dat de lessen die je volgt aantrekkelijker worden. Leren kan dus ook met veel plezier.

Een laptop van de Rent Company

De school heeft een overeenkomst met de Rent Company voor het leveren van laptops. Je krijgt de mogelijkheid om via de Rent Company een laptop aan te schaffen, Daarvoor betalen je ouders een maandelijks huurbedrag. Na een periode van 4 jaar is de laptop je eigendom. Als je al een goede laptop hebt, mag je die ook gebruiken. Wel is het dan zo dat je geen gebruik mag maken van de hulp van onze ICT-afdeling.

Mag de laptop mee naar huis?
Ja, je mag de laptop mee naar huis nemen. Op schoolkrijg je vaak opdrachten mee die je thuis moet uitwerken.

Wordt de laptop met software geleverd?
Op de laptop is Windows 10 geïnstalleerd. Verder beschik je over het volledige Office-pakket en allerlei programma’s die bij de verschillende vakken horen.

Kun je zelf software installeren?
Ja, je kunt alle software installeren, maar pas op wat je installeert.

Is de laptop beveiligd?
Iedere laptop is voorzien van een antivirusprogramma. Onze systeembeheerders zorgen ervoor dat belangrijke updates worden uitgevoerd.

Kun je altijd bij de gegevens die je opslaat?
We maken gebruik van Office 365, waar je gegevens kunt opslaan in OneDrive. OneDrive is automatisch gekoppeld aan de laptop, je hebt dus altijd toegang tot je gegevens.

Hoe volg je lessen als je laptop kapot is?
Als de laptop van de Rent Company niet meer werkt, ga je naar onze ICT-afdeling. Je krijgt dan tijdelijk een vervangende laptop. De Rent Company zorgt voor reparatie.

Wat valt er onder de verzekering van de laptop?
De laptop is verzekerd tegen schade en diefstal. Bij diefstal moet er wel aangifte bij de politie worden gedaan.

Is een hoesje verplicht?
Een hoesje is niet verplicht maar wordt wel geadviseerd, eventueel kun je ook een tas gebruiken met een apart laptop vak. Hiermee kun je schade voorkomen

Wil jij of je ouder meer weten over het huren van een laptop kijk dan hieronder.