Kei van Komrij: erg geslaagd!

De Kei van Komrij is afgelopen vrijdag meer dan goed bezocht. ’s Middags kregen brugklasleerlingen de generale te zien. ’s Avonds waren er veel ouders en verzorgers aanwezig.

De sfeer was prima. Er werd genoten van muziek, dans en de inmiddels bijna traditionele goochelact van docent Mark Langewouters. Er waren momenten van stilte en ontroering maar er is ook flink gelachen. Kortom, deze negende editie is zeer geslaagd.

Het genieten begon al met de openingsact van jurylid en zangeres Laura van Kaam die samen met rapper Jesse Klein Entink aka Zowo en inhaaltoetscoƶrdinator Hans Rengelink de jury vormden.

Het was een enerverende avond met veel emoties, er waren ook gastoptredens van Jesse Klein Entink en de winnaar van vorig jaar: Julian Mokhtar.

Voor de deelnemers aan de Kei van Komrij was het een bijzondere dag. Leerlingen en docenten volgden gezamenlijk workshops stagepresence en zang van Laura van

Kaam en dans van Kimberley Meijer. Iedereen had wat te overwinnen om de stap naar het podium te wagen. Leerlingen en medewerkers zaten in hetzelfde schuitje en dat zorgde voor een groot samenhorigheidsgevoel.

Na de prijsuitreiking was er dan ook een gezamenlijke explosie in de vorm van een polonaise op het podium.

Winnaars

Een paar tellen voor die polonaise werd door de jury bij de leerlingen Kasja Burgers uit V5 tot winnares uitgeroepen. Kasja zong het gevoelige lied Strange van Celeste, ze begeleidde zichzelf daarbij op de elektrische piano. Haar optreden maakte diepe indruk op publiek en jury. Er was kippenvel en er waren traantjes. ,,Jij mag nooit, nooit, stoppen met het maken van muziek,ā€ zei Jesse Klein Entink.

Bij de medewerkers was de achtkoppige gelegenheidsband Comery International de winnaar.

Wij hopen volgend jaar de tiende editie van de Kei van Komrij te organiseren. Hopelijk is er dan weer net zoveel, misschien nog iets meer want er waren nog wat vrije plekken, publiek als dit jaar.

Wie er niet bij was, heeft wat gemist!

Saskia Luttikhold
Denise van Wilderen
Sabrina Damen-Heesen
Organisatie Kei van Komrij

Terug naar het overzicht