Met mijn huiswerk komt het goed

Eden komt iedere dag op de fiets vanuit Aalten naar het Gerrit Komrij College. Het ritme van de seizoenen en het daarbij passende weer schrikken haar niet af om de tocht veelal op de fiets dagelijks te ondernemen. Het zijn de klassieke talen en de spannende verhalen uit de mythologie die haar naar Winterswijk brengen.

Mijn broer zit al op het Komrij College en daar bieden ze vanaf klas 1 de klassieke talen als Grieks en Latijn aan. Dat vind ik interessant en ik heb dus bewust gekozen voor deze school.

Bij echt slecht weer komt ze soms met de trein, maar haar blozende wangen verraden dat ze vandaag, op deze winterse dag op de fiets is gekomen.

Eden: “Ik heb het erg naar mij zin op school en ik heb al veel vriendinnen gemaakt. We spreken vaak af en dat is meestal in Winterswijk. Het is wel jammer dat ze nog niet naar Aalten bij mij thuis komen.” De eerste weken met introductie-activiteiten hebben haar wel geholpen om wegwijs te raken in de school en haar klas. “Je was er met meer klassen en daardoor leerde ik mijn leraren en klasgenootjes snel kennen. We hadden leuke activiteiten en je bent snel wegwijs in de school.

Voor een sportieve brugklasser als Eden spreekt het voor zich dat ze ook veel sport. Ze deed aan hiphop, maar door een blessure werd dat erg lastig voor haar. Nu denkt ze erover om te gaan basketballen. Vriendinnen spelen het ook en dat maakt de stap naar deze teamsport gemakkelijker. “Soms denk ik tijd te weinig te hebben om mijn huiswerk goed te maken. Ik moet iedere dag fietsen en dan wil ik ook nog chillen. Ik kijk vaak films of series. Vaak komt het uiteindelijk met mijn huiswerk wel weer goed.

Ze is er zich van bewust dat de stevige basis van school voor haar toekomst belangrijk is. En goed je huiswerk maken hoort daar zeker bij. Edin wil misschien later wel naar de politie en ze denkt daar ook geschikt voor te zijn. “Ik ben niet bang voor bloed of dreigende zaken, ik kan goed mijn rust bewaren en begrijp ik anderen vaak goed.” Ze speelt ook met gedachte om actrice te worden en ook daar geldt dat inlevingsvermogen een belangrijke eigenschap is personages overtuigend op de planken te brengen.

Terug naar het overzicht