Gerrit Komrij College

Vraag het de (oud-)leerling

Geplaatst op 29 januari 2021

Een team van oud-leerlingen van het Gerrit Komrij College helpt per 1 februari 2021 leerlingen op een laagdrempelige manier door de moeilijke coronatijd. De oud-leerlingen hebben een brede kennisgraad op diverse niveaus en vakken.

Via Teams kunnen leerlingen de oud-leerlingen allerlei vragen stellen. Dit kunnen vragen zijn die in de reguliere les niet gesteld konden worden, vragen over de stof van een aantal lessen geleden of vragen op het gebied van planning. De oud-leerlingen doen hun uiterste best om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

De lessen worden gratis online aangeboden op schooldagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Het zijn geen bijlessen, maar het is een extra mogelijkheid voor leerlingen om specifieke vragen te stellen.

In navolging van het project Vraag het de oud-leerling, start het project leerling voor leerling. Leerling voor Leerling is een online en laagdrempelig project waarbij leerlingen elkaar helpen en zo maatschappelijk betrokken zijn.

Leerlingen kunnen vragen stellen aan leeftijdsgenoten die tussen 13.00-14.00 uur online bereikbaar zijn in teams. Het project start in week 6 in leerjaar 3 h/v met de vakken, Engels, Nederlands, wiskunde, natuurkunde en scheikunde. De intentie is om dit een week later te starten met mavo 3 en dit zo verder uit te bereiden naar andere leerlagen.

Reach out

Mevrouw Rolinka Schipper, conrector onderwijs, gaf een radio-interview over het project en deed een oproep aan mensen in en om Winterswijk om deel te nemen aan het project. Klik hier om het interview te beluisteren.