Gerrit Komrij College

ISK meets Apollo

Geplaatst op 27 juni 2022

Vorige week zijn de leerlingen onderbouw die meedoen met Apollo (voor de meer-hoogbegaafde leerlingen) op bezoek geweest bij de ISK afdeling van het Gerrit Komrij College. In 3 gecombineerde groepen deden de leerlingen verschillende activiteiten om elkaar en elkaars cultuur wat beter te leren kennen.       

Het werd een heerlijke, leerzame  middag. Ze hebben via walkie talkies elkaar aanwijzingen moeten geven om iets te bouwen met Lego. Dat viel nog niet mee. Verder hebben ze een aantal energizers gedaan waarbij het samenwerken belangrijk was en tenslotte hebben ze aan de hand van stellingen een aantal vooroordelen besproken. De reacties van de leerlingen waren zeer positief, er werden zelfs al enkele telefoonnummers uitgewisseld, en iedereen wil graag dat dit een vervolg krijgt. Dat gaan we komend schooljaar zeker doen.   

Een paar reacties van leerlingen:

“Wat vond ik leuk? Het is erg leuk dat je misschien andere kinderen tegen komt dan normaal. (ik fiets er regelmatig langs en ik heb de meeste kinderen niet eens gezien) Het is heel interessant en je doet dingen met kinderen die niet geboren zijn in Nederland. Leuke ‘spelletjes’ die vooral om samenwerking en de ander leren kennen. Wat vond ik iets minder leuk? Een beetje kort. Het zou fijner zijn als het langer zal zijn want dan heb je meer contact en kun je de ander beter leren kennen.”

Nathan

“Ik vond het heel leuk bij het middagje ISK, de mensen daar waren heel erg beleefd en aardig. Ze waren geïnteresseerd en benieuwd naar onze levens en we hadden het heel gezellig met elkaar.”

Stan

“Hi Vandaag ga ik vertellen wat wij hebben gedaan, Het eerste was leraar ging ons vragen stelen en wij moesten antwoorden geven. Wij moesten niet antwoorden geven oef niet En Het twedde was met lego en portofoon en de Gkc leerlingen moesten naar de andere kamer Dan moesten door de portofoon praten wat het lego er uit zit en het was best wel eenvoudig en toen moeste wij naar het volgende les daar moeste wij proberen om een Bal niet de grond te raken op de rug voor de kop allemaal dingen die je kan doen vooral om niet de grond te anrakenen we gingen ok dus je moest mets een twee iemand  moest de beneden kant van de potloot vast ouwe  en de andere moest de boven kant vast ouwe en je moest tekenen en we hebben heel goed gedaan en dat was alles over de les en we gingen naar de kantine we gingen eten drinken en bitterballen de  hebben cola gedronken  wij hebben gezellig gepraat en ging we samen naar huis”

Isaac

Ginny Roeloffzen
onderwijsbegeleider Onderwijs Zorg Steun Punt