Gerrit Komrij College

Topdag in Walibi

Geplaatst op 1 november 2022

Ruim 1500 leerlingen en medewerkers beleven topdag in Walibi

Van uitstel kwam in dit geval geen afstel. Hoewel eind vorig schooljaar er te weinig buschauffeurs beschikbaar waren om toen de activiteit door te laten gaan, lukt het nu wel, met nog meer leerlingen aangezien nu ook de examenklassen mee konden gaan. Vanaf drie opstapplaatsen vertrokken een flink aantal bussen richting Biddinghuizen.

Op voorhand was het best spannend. Hoe zou het gaan met zoveel Achterhoekers in dat park? Zou iedereen het naar z’n zin hebben? Zou iedereen wel weer mee terug komen? En hoe zou het gaan met de beleving van onze leerlingen in de vrije ruimte?

De organisatie door de afdelingsleiders – met ondersteuning van William – zat strak in elkaar. Zij verdienen een groot compliment. En even over tienen liepen de eerste leerlingen al door de poorten van het pretpark, waar overigens de nodige Halloweenfiguren met zeisen en bijlen de bezoekers angst aanjoegen.

Wat ook even na tienen begon, was een flinke regenbui. Opvallend was dat het humeur er niet door verpest werd. Overal in het park waren vrolijke gezichten gezien, werden anderen uitgedaagd om in de spannendste attracties te gaan, was er tijd om de eettentjes leeg te kopen en lukte het een enkele leerling ook nog om een gigantische knuffel te winnen. En gelukkig werd het in de middag vrijwel droog.

Het misschien wel spannendste moment voor de organisatie was of iedereen weer op tijd bij de juiste bus zou zijn. Een stuk of tien leerlingen hadden hier wat meer moeite mee, maar uiteindelijk hebben we iedereen veilig in Winterswijk afgezet. De enthousiaste verhalen van leerlingen en collega’s de volgende dag onderschrijven het succes van deze activiteit, waar iedereen hard aan toe was. Hier kijken we met z’n allen heel goed op terug. Maar nu gaat eerst de ‘achtbaan van het schooljaar’ weer verder. Gelukkig kunnen we volgende week al weer even op adem komen.

Jeroen Sanders
rector