Kunst en Cultuur

Op het Gerrit Komrij College vinden we Kunst en Cultuur belangrijk voor de algemene ontwikkeling en het stimuleren van creativiteit. Onze school is ook niet voor niets vernoemd naar de bekende dichter en schrijver Gerrit Komrij.

Kunst en cultuur wordt op school op diverse manieren ingezet. Structureel in de lessen ckv en beeldend 2D en 3D, maar ook als middel om maatschappelijke thema’s als pesten, verslaving en seksuele diversiteit bespreekbaar te maken, kinderen hun talenten te leren herkennen en te laten ontwikkelen.

De cultuurcoördinatoren zorgen ervoor dat leerlingen van ieder leerjaar in contact komen met culturele activiteiten en dat deze activiteiten passen in het beleid van de school. Ze overleggen met docenten uit alle vakgebieden over de inzet van voorstellingen en workshops die kunnen ondersteunen bij het bereiken van hun leerdoelen.

Daarnaast heeft school warme contacten met lokale culturele instellingen, verenigingen en de gemeente Winterswijk. Met Villa Mondriaan is samen met de betrokken docenten een vakoverstijgende doorlopende leerlijn ontwikkeld. De cultuurcoördinatoren werken samen met theater De Storm om ervoor te zorgen dat leerlingen in hun schoolloopbaan minimaal een keer een voorstelling kunnen bezoeken. Als school vragen wij jaarlijks de Cultuurkaart van CJP aan.

Vertegenwoordigt u een culturele instelling, biedt u diensten aan op het gebied van kunst en cultuur of wilt u op een andere manier met ons samenwerken? Neem dan gerust contact op met de cultuurcoördinatoren, Sabrina Damen-Heesen of Lisanne Lankheet. cultuurcoordinator@gerritkomrijcollege.nl (0543) 55 15 15