Decanaat

Decanaat vmbo bl/kl en mavo

Zit je in de tweede klas van kaderberoepsgerichte- of basisberoepsgerichte leerweg , dan moet je een beroepsrichting kiezen voor de bovenbouw. Samen met je mentor ga je kijken wat het best bij je past. Je kiest een sector en een beroepsafdeling die jein de bovenbouw gaat volgen. Om te komen tot een weloverwogen keus, ga je verschillende activiteiten uitvoeren.

Lonneke Nekkers is decaan voor vmbo en mavo.

Decanaat havo & vwo

  • Zal ik NG of EM kiezen?
  • Is bedrijfseconomie iets voor mij?
  • Ik denk dat…
  • Ik weet niet of…
  • Wat wil ik eigenlijk?

In havo en vwo valt veel te kiezen. In de derde klas kies je je profiel en je vakken voor de bovenbouw. In h4/h5 of v5/v6 kies je je definitieve vervolgopleiding. Veel leerlingen (en ouders) vinden het lastig om een goede keuze te maken.

De decaan helpt!

Het kan zijn dat je nog geen idee hebt welk profiel je in de bovenbouw gaat volgen. Of misschien weet je wel je profiel, maar nog niet precies welke vakken daar in moeten zitten. De decaan helpt je bij je keuze. Dat gebeurt met de methode Qompas, maar natuurlijk kun je ook met de decaan spreken. In een gesprek kun je al je vragen stellen. Vaak kun je na zo’n gesprek weer verder en helpt het je na te denken over je mogelijkheden.

Misschien weet je nog helemaal niet wat je wilt studeren of twijfel je daarover. Of  misschien weet je wel wat je wilt studeren, maar moet je nog beslissen waar je dat gaat doen. De decaan begeleidt je hierbij. Door het gebruik van de methode Qompas ben je vaak al een heel eind. De decaan kan je verder helpen, zodat je tot een definitieve keuze kunt komen.

Gea Beuzel is decaan voor de afdelingen havo en vwo.

Een decaan is er voor de leerlingen en ouders: voor begeleiding en advies.

Maak gebruik van de mogelijkheden en kom langs!