Reizen met het OV

Veilig en voordelig naar school met Arriva

Dagelijks reizen duizenden leerlingen in heel Nederland met het openbaar vervoer van Arriva. Ook in de Achterhoek brengt Arriva scholieren graag veilig naar school. De bussen en treinen van Arriva stoppen veelal op bushaltes dichtbij de schoollocatie en daarom is het ook een prima reismogelijkheid. Reizen met het openbaar vervoer is niet alleen groen en veilig, maar ook erg praktisch. Achterhoek VO en Arriva Nederland hebben collectief afspraken gemaakt over het aantrekkelijk aanbieden van jaarabonnementen.

Voor (ouders van) scholieren

Als scholier heb je de mogelijkheid om tegen een voordeliger tarief dan normaal een jaarabonnement voor de bus en/of de trein af te sluiten. Door je aan te melden via de speciaal aangemaakte website voor jouw school kun je een jaarabonnement aanvragen. Door het invullen van een nader te ontvangen kortingscode, reis je dan een jaar lang veilig en eenvoudig – met jouw eigen OV-chipkaart – naar school. Je krijgt een korting van tien procent op een jaarabonnement, waarvoor je verder niets hoeft te doen.

Kijk snel op de website van Arriva en lees hoe je jouw abonnement kunt aanvragen. Let wel, doe dit tijdig voor de start van het schooljaar, zodat je op tijd alles geregeld hebt.

Heb je nog geen OV?

Ook als je nog niet eerder met het OV hebt gereisd of nog geen OV-chipkaart hebt, dien je die wel eerst aan te schaffen. Heel eenvoudig kun je die hier aanvragen. Om te profiteren van de kortingen en tarieven voor scholieren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig in plaats van een anonieme variant. Met een persoonlijke OV-chipkaart kan namelijk je leeftijd gecontroleerd worden.

Nadat je de OV-chipkaart thuis hebt ontvangen, kun je de stappen via het stappenplan van jouw school, hierboven te vinden.